A klasszikus fánkok mellett mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli a család.
25 dkg liszt, 25 dkg túró, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kristálycukor, 1 csipetnyi só, 1 pohár tejföl, reszelt citromhéj
Elkészítés:A túrót villával összetörjük, majd a tejföllel, a 3 tojás sárgájával, a vaníliával, cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
A 3 tojás fehérjét géppel habbá verjük, majd a túrós masszába forgatjuk.
Egy magas falú lábasban olajat melegítünk, majd, amikor a fánktésztát evőkanállal a már forró olajba szaggatjuk és kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálaljuk. Porcukorral megszórva isteni, de nagyon finom lekvárral vagy mogyorókrémmel is.