Túrófánk 2

Ezt a receptet a héten kaptam kipróbáltam és még finomabb mint az előző túrófánk recept
Ajánlom ezt is próbáljátok ki és döntsétek el nektek melyik tetszik jobban.

Hozzávalók:12 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
1 nagy csipet só
25 dkg túró
1 kisebb tojás
2 tasak vaníliás cukor
2 púpos ek cukor
5-6 dl olaj a sütéshez






A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral vagy mogyorókrémmel kínáljuk.
Én dupla mennyiséget csináltam és 62 db gombóc lett belőle.



Kereső

Egyéni keresés