Szódabikarbóna

Pontosan hogyan működik a szódabikarbóna? Szódabikarbóna, alias nátrium-hidrogén-karbonát, segít szabályozni környezetünk pH-ját. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Ezen túl, a szódabikarbóna képes pH változások lassítására, vagyis pufferolásra. Ez a kettős képesség, a semlegesítő és pufferoló hatás teszi lehetővé azt, hogy például a hűtőben savanyú szagokat semlegesítsen, valamint hogy tisztítószerek erejét növelje. Egyszerű kémiai reakció, messzemenő hatásokkal tisztítás és szagtalanítás terén. És így minden további nélkül, ennyit a tudományról. Nézzük, hogy felvéve a lázadó házvezetőnő kesztyűit,mennyi mindenre tudjuk népi bölcsességünkben már régóta szereplő szódabikarbónánkat használni… A SZÓDABIKARBÓNA 47 FÉLE FELHASZNÁLÁSI MÓDJA 


Testápolás
1. Csináljunk fluor mentes fogkrémet Szódabikarbónát keverjünk össze 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal. Íme egy alternatíva a kereskedelmi fluoridos fogkrémek helyett. És még a fogfehérítést is elvégzi, nemcsak a tisztítást. 


2. Szájfrissítés 

Tegyen egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vízbe és öblögesse vele ki a száját. Semlegesíti a szagokat, nem csupán elfedi azokat. 

3. Szájápoláshoz használt eszközök tisztítására 

Áztassuk be szájápolási eszközeinket a következő oldatba: 2 teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vagy kis tál meleg vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket és semlegesíti a szagokat. 

4. Bőr-és testradír 

Elkészítése: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz. Dörzsölje át körkörös mozdulatokkal finoman bőrét. Öblítse le tiszta vízzel. Mindennapos használatra is ajánlott. 

5. Természetes dezodor 

Kenjük rá a hónaljunkra, és semlegesíti a testszagot. 

6. Használjuk savlekötőként 

A szódabikarbóna biztonságos és hatékony antacid enyhíti a gyomorégést és / vagy a savas gyomorrontást.


Foglaljon orvost online!
7. Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén 

Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhítésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után. 

8. Készítsünk kéztisztítót 

3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz, vagy 3 rész szódabikarbónából és 1 rész folyékony szappanból készítünk oldatot, ami jó kézmosásra, tisztításra. Ezután öblítsük le tiszta vízzel. 

9. Segítség a hajnak 

Az ecet csodálatos a hajra , de a szódabikarbónának megvan a maga helye a zuhany alatt is. Tegyünk egy kevés szódabikarbónát a tenyerünkbe együtt a kedvenc samponunkkal. Samponozzuk be a hajat és jól öblítsük le. A szódabikarbóna segít eltávolítani a maradék piszkot, így a haj tisztább és kezelhetőbb lesz. 

10. Tiszta hajkefék és fésűk 

A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztatása a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében. 

11. Készítsen fürdősót 

1/2 csésze szódabikarbónát adjon a fürdővízbe, hogy semlegesítse a savakat bõrén,és segítsen lemosni az olajat és az izzadságot. Egyben pedig a bõrt nagyon puhává is varázsolja. 

12. Megnyugtatja a lábakat 

Oldjon fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy edény meleg vízben, és áztassa benne lábfejét,meg fogja nyugtatni lábait. 


Takarítás
13. Súrolószer készítése A biztonságos, hatékony fürdőszoba kád, csempe-és mosogató, fényes fali csempe tisztításához- szórjon szódabikarbónát egy tiszta nedves szivacsra és dörzsölje vele a felületeket a szokásos módon. Majd mossa le vízzel és törölje szárazra a tisztított felületeket. 


14. Kéziedény és evőeszköz mosó 

2 púpozott evőkanál szódabikarbónát adjunk hozzá mosószerünkhöz, és az edényekről könnyebben fog leoldódni a zsír. A ráégett ételeket a szódabikarbóna és vizes mosószer keverékében áztassa, majd szivacsra szórt szódabikarbónával súrolja le. 

15. Szivacsok felfrissitéséhez 

Áztassuk az áporodott szagú szivacsot egy erős szódabikarbónás oldatba (4 evőkanál szódabikarbónát feloldunk 1 liter meleg vízben). 

16 Tisztítsa meg a mikrohullámú sütőjét 

Szódabikarbónát szórjunk egy tiszta nedves szivacsra. Kiváló módja a gyengéd tisztításnak és a mikroban soha nem hagy durva vegyi szagot. Alaposan öblítse le vízzel. 

17. Ezüst evőeszközök tisztítására 

Használjon szódabikarbóna pasztát 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsölje át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítse le, és szárítsa meg őket míg csillogóvá nem válnak. 

18. Tiszta kávé és tea edények 

Kávé és tea foltokhoz oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltokhoz egy éjszakán át való áztatást javaslunk. 

19. Tisztítsa meg a sütőt 

Szórjunk szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézzünk rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Hagyjuk így a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna feloldja a szennyt, amit aztán szivaccsal kitörölhetünk. 

20. A padló tisztítása 

A szennyeződést és piszkot el tudja távolítani a padlóról oly módon, hogy 1/2 csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel összekever és az így felmosott padló tiszta csillogó lesz. A papucs jelek használja szódabikarbóna egy tiszta nedves szivaccsal, majd öblítse le. 

21. Tiszta Bútorok 

Tudta,hogy a falakról és festett bútorokról szódabikarbónás nedves szivaccsal dörzsölés nélkül, könnyedén tudja eltávolítani még a zsiíkréta nyomait is? Törölje át tiszta, száraz ruhával a felületeket. 

22. Tiszta Zuhanyfüggönyök 

Tisztítsa és szagtalanítsa vinil zuhanyfüggönyeit úgy, hogy szódabikarbónát tesz közvetlenül egy tiszta, nedves szivacsra vagy kefére, és azzal áttörli függönyét. Majd öblítse le tiszta vízzel azt. 

23. Folyékony mosószere hatásfokát növelheti 

1 csésze szódabikarbónával a folyékony mosószer is keményebben dolgozik. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi. 

Foglaljon orvost online!
24. Finoman Tiszta Babaruha 

A babák bőre igényli a gyengéd tisztítószerek használatát, és jó tudni, hogy a szag és foltok elleni harcban a szódabikarbóna az első helyen áll. A makacs foltokhoz adjunk hozzá folyékony mosószerünkhöz 1/2 csésze szódabikarbónát. 

25. Tiszta anyagpelenka 

Oldjunk fel 1 csésze szódabikarbónát, 2 liter vízben, és alaposan áztassuk benne a pelenkákat egy éjszakán át.

26. Tiszta sport felszerelés 

Használjon szódabikarbóna oldatot (4 evőkanál szódabikarbóna, 1 liter meleg víz) a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért. Szórjuk bele a szódabikarbónát és a tornaterem golftáska táskák szagtalanítás, tiszta golfvasaló (karcolás nélkül őket!) 

27. Távolítsa el az olaj és zsírfoltokat 

A garázsból vagy a kocsibejáróról könnyen eltisztíthatja az olajfoltokat úgy, hogy szódabikarbónát szór rájuk, aztán nedves kefével megdörzsöli a felületet. 

28. Tiszta Elemek 

A szódabikarbónát arra is lehet használni, hogy semlegesítse az akkumulátorsav okozta korróziókat az autókon, fűnyírókon,stb. 3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz alkalmazásával egy nedves ruhával dörzsölje át a korrodálódott akkumulátor pólusait. A tisztítás után lehet újra csatlakoztatni a terminálokat, amiket érdemes áttörölni vazelinnel ,hogy a jövőben ne érje őket korrózió. 

29. Tiszta autók 

Az autó, a lámpák, króm, ablakok, gumiabroncsok, vinil ülések és a szőnyegek tisztításakor nem kell aggódni a nem kívánt karcolásokért. Használjon szódabikarbóna oldatot, oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltok eltávolítására használjon szódabikarbónát nedves szivacsra szórva. 


Dezodorálás
30. Szagtalanítás a hűtőben Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára hogy semlegesítse a szagokat. 


31. A vágódeszka szagtalanítása 

Megszórjuk a vágódeszkát szódabikarbónával, dörzsölés, öblítés. 

32. Kuka,bármilyen szeméttartó szagtalanítása 

Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk. 

33. Újrahasznosítható tartály szagtalanítása 

Időszakonként szódabikarbónás nedves szivaccsal törölje át a tartályt. 

34. Vízlefolyók szagtalanítása 

A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és melegcsapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévõ szagokat. (Ez egy jó módja annak, hogy kidobja a hûtõbõl visszavonult szódabikarbónát.) Vagy öntse le azt a csatornába. 

35. Szagtalanítsa és tisztítsa meg mosogatógépét. 

Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt. 

36. Vegye szagát szőnyegeinek 

Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget. 

37. Vegyeszagát porszívóinak 

A fenti módszert használva a szőnyeg, maga a porszívó is szagtalanodik. 

38. Ruhásszekrények felfrissítésére is ajánlott 

Tegyen egy nyitott doboz szódabikarbónát a szekrénybe és az dezodorálja ruháit. 

39. Autók szagtalanítására 

A szagok általában beleülnek az autó kárpitjába, szőnyegébe. Várjunk 15percet (vagy ennél hosszabb ideig erős szagok esetén), és szívjuk fel porszívóval a szódabikarbónát. 

40. Macskadobozok szagtalanítására 

Tegyünk a doboz aljára szódabikarbónát, majd töltse ki a szokásos módon az almot. 

41. Háziállatok ágyának tisztántartására 

Bőkezűen szórjuk a szódabikarbónát az ágyra, 15 percet kell várni (vagy ennél hosszabb ideig erősebb szagok esetén), majd porszívózzuk ki. 

42. Edzőcipők szagtalanítására 

Szódabikarbónát a cipőkbe szórva a szagok semlegesítõdnek. Rázza ki cipőiből azt mielőtt használná õket. 

43. Ágynemű frissítésre 

1/2 csésze szódabikarbónát adjunk a mosóporhoz, frissebb, tisztább lepedőket és törülközőket kapunk. 

44. A plüssállatok tisztítására is kiváló 

Tartsa a kedvenc játékokat tisztán, száraz szódabikarbónával bedörzsölve azokat majd 15 perc után rázza ki őket. 

45.Kempingezésnél elengedhetetlen kísérőtárs 


Csodaszer mosogatásnál,kéztisztításnál, dezodor, fogkrém, tűzoltó és sok más. 46. Tűzoltásra is alkalmazható. A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat. 


47. Gyümölcs és zöldség tisztító 

Bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsölje át és öblítse le azokat.
Forrás: http://www.termeszetgyogy.hu/a_szodabikarbona_47_felhasznalasi_modja.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kereső

Egyéni keresés