Facebook automatikus videólejátszás leállításaA Facebook nemrég új funkciót élesített, amelynek lényege, hogy az oldalra feltöltött videók automatikusan elindulnak. Ez sokakat idegesít, de szerencsére nem lehetetlen gátat szabni neki. 


Amikor csak el akarunk olvasni egy bejegyzést, vagy megnézni egy képet, irritálónak hathat a látóterünkben mocorgó videó. Ráadásul a funkció mobilalkalmazásban is aktív, így a kéretlenül betöltődő felvételek könnyen lefogyaszthatják a mobilnetet. 

Böngészőben a legegyszerűbb
Amennyiben valaki böngészőből szeretne megszabadulni a videóktól, úgy a jobb felső sarokban található kis fordított háromszögre kattintva, a Beállítások menüben teheti meg ezt.

A gomb egy új felületre dob, ahol a Videók menüben lehet  
kikapcsolni a "Videók automatikus lejátszása" funkciót. 


Mobilokon sem ördöngösség
Androidos telefon vagy táblagép esetében sem sokkal bonyolultabb a helyzet. A Facebook app jobb felső sarkában látható, három vonallal szimbolizált legördülő menüben a legfelső, App Settings gombra kell rányomni.

Ott a "Videos play automatically" opciót kell "Off"-ra tenni, ha többet nem kérünk a maguktól elinduló felvételekből. Lehetőség van viszont egy Wi-Fi only pontot is választani, ebben az esetben csak wifikapcsolattal indulnak el a videók, óvva így a felhasználó internetegyenlegét.Az iPhone-tulajdonosoknál már hosszabb ideje él az automata videók átka. 
Náluk ugyanúgy lehet változtatni a beállításokat, ahogyan eddig: a Beállítások menüben kell megkeresni a Facebook alkalmazást és ott átállítani az automatikus videólejátszást. Forrás:http://www.origo.hu/techbazis/20150929-facebook-automatikus-lejatszas-video-anyag-pc-bongeszo-android-ios-iphone-leallitas.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kereső

Egyéni keresés