Nálunk az egész család szereti. Nem lehet eleget készíteni belőle!
Hozzávalók6 tojássárgája,
6 tojásfehérje,
6 evőkanál vaníliás cukor,
1 liter tej.
6 tojásfehérje,
6 evőkanál vaníliás cukor,
1 liter tej.
Elkészítés
1 liter tejet felforralunk, és amikor már lobogva forr, 6 tojásfehérje felvert habjából galuskát szaggatunk bele, de 2-3 galuskánál sohase főzzünk többet egyszerre, mert nagyon megduzzadnak.
Ha megnőttek és feljöttek a tej tetejére, 6 tojássárgáját elkeverünk 6 evőkanál vaníliás porcukorral, és folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, amelyben előzőleg a galuskák főttek.
Tűzön addig keverjük, amíg a krém sűrűsödni kezd. A tűzről elvéve tovább kavargatjuk, amíg kissé kihűl.
A kihűlt madártejbe beletesszük a habgaluskát, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése