Ingyen múzeumbelépő

Kormány 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján továbbra is díjtalanul látogathatja a múzeumok állandó kiállításait a 18 év alatti személy legfeljebb két közeli hozzátartozója, továbbá a 26 év alatti személyek is, minden hónap egyik hétvégéjének a múzeum által meghatározott napján.

Ha a kisgyerekes család ettől eltérő időpontban szeretne állandó vagy időszaki kiállításokat látogatni, akkor egy gyerekkel a szülőknek nem vehető igénybe kedvezmény, legalább két gyerek kísérőjeként viszont a legfeljebb két közeli hozzátartozó 50%-os kedvezmény igénybevételére jogosult. Ugyanez az 50%-os kedvezmény illeti meg mind az állandó, mind az időszaki kiállításokra a 6-26 év, továbbá a 62 és 70 év közöttieket is.





Ezen felül fontos tudni, hogy a 6. életévét be nem töltött kiskorúak, a 70 év fölöttiek, illetve a fogyatékossággal élők és maximum egy fő kísérőjük ingyenesen látogathatják a múzeumok állandó és időszaki kiállításait is. (Az előbb részletezett kedvezmények nem csak magyar, hanem az Európai Gazdasági Térség állampolgáraira is érvényes, vagyis az uniós polgárokon kívül az izlandiakra, norvégokra és liechtensteiniekre is.)
A nemzeti ünnepnapokon, vagyis március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án, a múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, mindenki számára ingyenesen látogathatók.
Az egyes múzeumok ezen felül további kedvezményeket nyújthatnak, sok, főleg kisebb kiállítóhely látogatása ingyenes, de több helyen adnak kedvezményt NOE tagoknak, van, ahol pedig családi jegyet vásárolhatunk (érdemes utánaszámolni, nem feltétlenül éri meg).
Mindig az adott múzeum határozza meg, hogy a hónap melyik hétvégéje legyen a családoké. 

Ugyanez igaz az összes nemzeti ünnepekre is: március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án is ingyen várják a múzeumok a családokat.



Minden hónap első hétvégéjén


Magyar Földrajzi Múzeum

Minden hónap 3. szombatján

Iparművészeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
Nagytétényi Kastélymúzeum
Nemzeti Galéria
Szépművészeti Múzeum






Minden hónap utolsó szombatján

Budapest Történeti Múzeum
Minden hónap 1. vasárnapján

Néprajzi Múzeum
Természettudományi Múzeum

Minden hónap utolsó vasárnapján:

Hadtörténeti Múzeum
Közlekedési Múzeum
Ludwig Múzeum

Az ingyenesség sajnos csak az állandó kiállításokra vonatkozik.

Ha örülsz a lehetőségnek, oszd meg másokkal is.



Kereső

Egyéni keresés