Márványos tojás festés körömlakkal DIY

Őrült jól néznek ki ezek a színpompás, márványos körömlakkal készített tojások. Neked is tetszenek? Dekorálj te is így! 
Tojásfestés körömlakkal



  • Válassz ki néhány különböző színű körömlakkot, amit annyira nem sajnálsz. (Nekem jópár van, amit kidobni sajnálok, viszont az alsó 1/3-ból már nehéz az ecsettel előcsalogatni a sűrűsödő  festéket körömfestéshez. Ehhez a projekthez viszont szinte kínálták magukat. )
  • Bélelj ki alufóliával egy tálat. (Ez azért kell, hogy ne legyen a tálka körömlakkos.)
  • Önts szoba-hőmérsékletű vizet a tálba.
  • Csepegtess lassan, fokozatosan pár cseppet a körömlakkokból a vízbe. Ha lesüllyednek a cseppek, nem volt megfelelő a hőmérséklet. Az a jó, ha szétterülnek a víz tetején.
  • Egy fogpiszkálóval kevergesd óvatosan márványosra. A körömlakk tapadni fog a fogpiszkálóra, így kerüld a felesleges mozdulatokat.
Tojásfestés körömlakkal

  • Fogd a tojást (főtt vagy kifújt is jó) az ujjaid közé úgy, hogy minél kisebb részen takard a tojás felületét. Merítsd be a vízbe, várj egy kicsit, majd óvatosan emeld ki. (Nekem a tojás alsó felére ragadt több festék, így kis száradás után megfordítva megismételtem a műveletet új körömlakk cseppekkel.)
  • Kartonba vagy parafába szurkált gombostűágyon szárítsd.
Tojásfestés körömlakkal

Érdemes minden újabb mártásnál új körömlakk cseppeket csepegtetni.
Mivel nekem maradtak olyan részek a tojáson, amiket nem fogott be a festék, hacsaknem hófehér tojás az alap, fesd be előtte őket tojásfestékkel és erre jöjjön a színben passzoló körömlakkos márványozás.
Tojásfestés körömlakkal

Az ujjak garantáltan körömlakkosak lesznek e márványozó műveletnél, de ez a maszat körömlakklemosóval gyorsan eltüntethető.
Jó festegetést!
Forrás:http://dekorella.hu/2013/03/marvanyos-tojas-festes-koromlakkal-diy/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kereső

Egyéni keresés