Magas vérnyomásra zeller

Sokáig létezett még orvosi körökben is egy nagyon káros tévhit, mely szerint az EGÉSZSÉGES vérnyomás az életkor előre haladtával normális körülmények között, folyamatosan nő.
Képtalálat a következőre: „zeller alma saláta”
Sokan még azt a képletet is ideálisnak tartották, hogy „szisztolés vérnyomás = életkor + 100”.Tehát egy 80 éves ember 180/120-as vérnyomása ideálisnak mondható. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz, azonban valódi jelentőségére csak pár éve döbbentünk rá.


Ma azt mondjuk, hogy minden hipertóniás, azaz magas vérnyomás betegben szenvedő beteg vérnyomásának 140/90 Hgmm alatt kell lennie.
Azonban, ha a magas vérnyomás mellé egyéb betegségek is társulnak, akkor a célérték a 130/80 Hgmm alatti érték.
Képtalálat a következőre: „zeller alma saláta”
Melyek azok a legfontosabb társuló betegségek, amik megkövetelik a 130/80 alatti értékeket?
– cukorbetegség
– szív-, és érrendszeri betegség
– krónikus veseelégtelenség
– érbetegség (perifériás)
– metabolikus szindróma: elhízás, magas vércukorszint, kóros vérzsír összetétel (koleszterin)
– az agyi erek betegsége
– egyéb, önmagukban is magas kockázattal járó betegségek
Számos tanulmány bizonyítja azt, hogy a vérnyomás csökkentése nagyban csökkenti a szív-, és érrendszeri események (infarktus, agyvérzés, stb.) bekövetkezésének valószínűségét.
Tisztában kell lennünk azzal, hogy nők esetében a 155/95 Hgmm-es vérnyomás 4-szeresére növeli a rizikót. Férfiaknál a 163/101 Hgmm-es vérnyomás 4-szeres, a 185/105 Hgmm-es érték pedig 8-szoros rizikót jelent!!!
magas vérnyomás tehát nem játék, tartós fennállása jelentősen csökkenti életkilátásainkat, sokszorosára növeli azokat a rizikófaktorokat, melyek agyvérzéshez, infarktushoz, vagy egyéb súlyos betegségekhez vezethetnek.
Megfelelő táplálkozással, lúgosítással, testmozgással azonban sokat javíthatunk életminőségünkön. Ne bízzunk mindent a gyógyszerekre. A II-es típusú cukorbetegség, a metabolikus szindróma, a szív-, és érrendszeri betegségek zöme az étkező asztalnál kezdődik, a TV és a számítógép előtt folytatódik és jó esetben a kórházban végződik.
A következő hozzávalók összeturmixolásával kiváló, hatékony gyógyital készíthető a vérnyomás csökkentésére.
- 1 alma
- 5 grapefruit csepp vagy egy fél grapefruit
- 2 zeller szár
- fél uborka
- negyed édeskömény gumó
- 1 gerezd fokhagyma
Fogyasszuk minden nap reggel kávé helyett!
Képtalálat a következőre: „zeller alma saláta”
További lehetőségek a vérnyomás csökkentésére, normalizálására:
Fogyasszon dióféléket – Heti 4-5 alkalommal iktasson be dióféléket, magvakat, hüvelyeseket az étrendjébe, melyek sok proteinnel és EGÉSZSÉGES  zsírsavakkal látják el a szervezetet.
Képtalálat a következőre: „zeller alma saláta”C-vitamin  – A C-vitaminnak a vérnyomás csökkentésében, és a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében is bizonyított a hatása. Csökkenti az oxidatív stresszt, legjobban természetes formában fogyasztva fejti ki hatását.
Fagyöngy – Vérnyomáscsökkentő-, illetve szabályozó gyógynövény. Javítja a vérkeringést, gátolja az érelmeszesedést.
Galagonya – Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, érelmeszesedés – különösen koszorúér-elmeszesedés – ellen jó hatású.
Álljon fel – Napi 30 perc testmozgással már jelentősen csökkentheti a vérnyomását. Bármely fizikai aktivitás megfelel erre a célra.
EGÉSZSÉGES  életet élni soha nem késő, még akkor sem, ha már megbetegedtünk!
Forrás:http://tudnodkell.info/a-legjobb-vernyomascsokkento-ital/


Kereső

Egyéni keresés